زندگینامه ابوالشهید مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مصطفی فرحزاد

زندگینامه ابوالشهید مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مصطفی فرحزاد

مصطفی فرحزاد فرزند مرحوم غلامرضا، سال ۱۳۱۱ش در روستای غنی آباد شهرستان دامغان چشم به جهان گشود.

تحصیلات خود را در نوجوانی از مکتب خانه در روستای محمدآباد آغاز نمود. بعداز آن وارد حوزه علمیه شهرستان دامغان گردید و به مدت ۲ سال دروس مقدمات را در محضر اساتید حوزه علمیه دامغان از جمله: مرحوم آیت االله خدایی ، مرحوم شیخ اسحاق طاهریان ، مرحوم آیت الله میرزا آقا ترابی و … بهره مند شد.

سپس برای ادامه تحصیل به مشهد مقدس مهاجرت و در مدرسه علمیه دو درب در جوار مضجع شریف و نورانی حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام سکنی گزید و دروس سطح و خارج فقه و اصول را به مدت ۱۵ سال از اساتید مبرزی ازجمله: مرحوم آیت الله میلانی ، مرحوم آیت الله دامغانی ، مرحوم آیت الله آقا زاده و مرحوم آیت الله شیخ هاشم قزوینی بهره جست.

ایشان در دوره ای نیز همدرس حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری (حفظه الله) بودند و حضرت آقا در اوایل انقلاب هنگام عبور از دامغان با ایشان ملاقات می کردند.

این روحانی فاضل مدتی در مشهد به تدریس نیز اشتغال داشته است. وی به توصیه آیت الله شیخ محمد کاظم دامغانی در سال ۱۳۴۰ش به شهر دامغان بر می گردد و به عنوان یکی از منبری های خوب و مسط بر حدیث در شهرستان مطرح می شود تا جایی که مرحوم کربلایی سید طاهر شاهچراغی در مورد ایشان فرموده بودند 《کمتر طلبه هایی هستند که مثل ایشان مسلط بر حدیث باشند》.

ایشان در دوران مبارزه با رژیم طاغوت فعالیت های گسترده ای علیه رژیم پهلوی از جمله سخنرانی هایی در جهت آگاه سازی مردم انجام داده بودند تا جایی که اسم ایشان در اسناد ساواک موجود است و حتی چند مرتبه برای بازجویی دستگیر شده بودند. وی با چهره های انقلابی و اثر گذار شهر از جمله مجاهد شهید موسوی دامغانی و شهید حاج سید حسن شاهچراغی در آن دوران مراوده داشت.

این روحانی فاضل در دوران دفاع مقدس سفرهای تبلیغی به جبهه داشته و برای سرکشی از رزمندگان به مناطق عملیاتی و به خطوط مقدم می رفتند.

علاوه بر آن فرزندانش را به جبهه های نبرد فرستاد که محمد یکی از فرزندانش در تک دشمن در فرودین ۱۳۶۷ش در ماووت عراق درسن ۲۱ سالگی به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

این روحانی مجاهد بعداز جنگ نیز فعالیتهای تبلیغی خود را در روستاهای ورکیان، غنی آباد و زرگرآباد دامغان ادامه داده و در مسجد تاریخانه شهر به اقامه جماعت و منبر می پرداخت.

علاوه بر انجام رسالت تبلیغی خود ، در روستای غنی آباد به کار باغداری و کشاورزی می پرداخت و از آن امرار معاش می کرد.

مرحوم حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد در سال۱۳۸۶ش به فرزند شهیدش در جوار حق پیوست و در زادگاهش روستای غنی آباد دامغان به خاک سپرده شد.
روحش شاد.