زندگینامه روحانی شهید علی بانی
حماسه سازان همیشه جاوید روحانیت دامغان
36
🔹 زندگینامه روحانی شهید علی بانی
روحانی شهید علي بانی متولد 1335 در خانوادهاي مذهبي در روستای «کلا» دامغان ديده به جهان گشود.
پس از پايان تحصيلات متوسطه به سربازي رفت ولی در اواسط خدمت با فرمان امام خميني (ره) پادگان را ترک كرد.
او كه در فرصتهاي مناسب نسبت به آگاهي مردم روستای خود كوشا بود، در سال 1357 علنيتر جنايات رژيم پهلوي را براي مردم افشاء ميكرد.
با آن كه سرباز بود هر وقت به كلا ميرفت ، اعلاميههاي امام خميني (ره) را به همراه داشت. او با شجاعت كمنظيري ، آنها را براي مردم در مسجد روستا پشت بلندگو قرائت ميكرد. گاهي هم افراد ناآگاه براي او مشكلاتي درست ميكردند كه با صبر ، حوصله و اخلاق نيک در هدايت آنها كوشش می كرد.
پس از اتمام خدمت ، در دانشگاه تربيت معلم به تحصيل خود ادامه داد. لکن زمانی که با انقلاب فرهنگي ، دانشگاهها بسته شدند ، يك سال بعد در حوزهي علميه بهشهر به يادگيري معارف و علوم اسلامي مشغول شد.
براي آن كه بهتر بتواند در خدمت پدر و مادر پير خود باشد ، به حوزه علميه دامغان نقل مكان كرد. پس از چندی به قم هجرت کرد و در مدرسه شهابیه با تلاش فراوان به تحصیلاتش ادامه داد.
مدتی بعد در دانشگاه علوم قضایی تهران در کنار دروس حوزوی به فراگرفتن مباحث تخصصی قضا پرداخت.
تلاش مجاهدانه برای فرا گرفتن علم، علاقه شدید به پدر و مادر ، همراهی و مسئولیت پذیری در فعالیتهای انقلابی از ویژگیهای بارز این شهید والامقام میباشد.
فرازی از وصیت نامه این روحانی بسیجی نشان از افکار بلند و متعالی او دارد: «برادران و خواهران طلبه ! دانشجو و دانشآموز كه در سنگرهاي خود مدرسه، دبيرستان و دانشگاهها با جهل و ظلمت مبارزه می كنيد، با دو بال علم و تقوي كمالات انساني را به طور صعودي در مدت زمان كوتاهي طي نماييد! كشورهاي اسلامي و جهان اسلام به مبلّغ و روحاني متعهد و معلم متّقي در خط امام و صنعتکار و متخصص با ايمان احتياج دارد. شماها خوب و بيشتر ميتوانيد به اسلام خدمت كنيد.»
این شهید روحانی بالاخره در سومین مرحله اعزام به جبهه که مسئولیت تبلیغی جهادگران دامغانی را برعهده داشت ، در هجدهم فروردین 1365 در منطقه عملیاتی والفجر 9 براثر انفجار مین به فیض شهادت نائل شد.