تالیفات طلاب و فضلای دامغانی – کتاب جنگ شناختی 1

تالیفات طلاب و فضلای دامغانی

شماره 359

کتاب جنگ شناختی 1

💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

نویسنده: حجت الاسلام و المسلمین محمود کشاورز
تعداد صفحات: 376
انتشارات: سیاهه
قطع کتاب: رقعی

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

نویسنده در این کتاب ضمن تعریف جنگ شناختی که به معنای «نفوذ به زیر بنای معرفتی و باورها و اعتقادات و شناخت افراد یا تعبیر روشن‌تر تسخیر دستگاه معرفت‌شناسی انسان است». به این نکته تاکید نموده که این نوع جنگ، نسخه تدوین شده دشمن (کنشگری بیرونی و خارجی) برای به تحرک درآوردن مخاطبان در جامعه داخلی (محیط درونی) و مدیریت باورها، ادراکات، رفتارها و تحرکات آنهاست و نقش مخاطبان یا عوامل جامعه داخلی به بازیگری و به واقع، بازی خوری محدود است.

نویسنده در برخی از فصول ضمن اشاره به همه جانبه و چند بعدی بودن جنگ شناختی به نوع نبرد دشمن در محیط های مختلف اشاره نموده است .

نگارنده عرصه‌های مرتبط با جنگ شناختی با تکیه بر عناصر موضوعی و قلمرو را ، به هشت حوزه «مدیریتی، سیاسی، رسانه‌ای – تبلیغی، فرهنگی – هنری، اجتماعی، دفاعی – امنیتی، علمی – فناوری و اقتصادی» تقسیم‌بندی نموده است. گفتنی است که عرصه‌های هشت گانه فوق، در سه لایه محیطی موضوعیت دارند: محیط ملی، منطقه‌ای و جهانی.

در انتهای کتاب ضمن اشاره به راهبرد های دشمن در عرصه‏های مختلف، تداخل و برهم‌کنش بودن را جزء ویژگی های این نبرد دانسته و نسبت به تاثیر هم افزا در چرخه‌ای از کنشگری و عمق و نفوذ نبرد شناختی که موجبات نفوذ در دیگر عرصه‌ها می گردد را تاکید نموده است .